Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић разговарао са представником ОЕБС Харлемом Дезиром о унапрјеђењу медијског законодавства

Објављено: 09.10.2018. 14:17 Аутор: МКУ

Министар културе Александар Богдановић разговарао је са представником ОЕБС за слободу медија Харлемом Дезиром.

Састанку су присуствовали шефица Мисије Црне Горе при ОЕБС амбасадорка Славица Милачић, шефица Мисије ОЕБС у Црној Гори амбасадорка Мариз Давије и генерални директор Директората за медије у Министарству културе Жељко Рутовић.

MKU

На састанку је разговарано о унапрјеђењу медијског законодавства у Црној Гори.

Министар Богдановић је изразио посебно задовољство што је у прилици да се сретне са господином Дезиром у поводу организовања дводневне ОЕБС конференције посвећене слободи медија, а која ће, како је нагласио са сигурношћу допринијети промоцији значаја наведеног питања у Црној Гори.

Представник ОЕБС, Харлем Дезир се интересовао за напредак Црне Горе у области медија и навео да међународне организације пажљиво прате све активности које се у Црној Гори предузимају.

Министар Богдановић је информисао господина Дезира о измјенама два медијска закона које су у току и нагласио да су у радним групама које су израдиле наведене текстове учествовали представници државних институција, медијске заједнице, невладиних организација и медијски експерти, те да је увјерен да смо заједно дошли до квалитетних и свеобухватних законских рјешења.

Посебно је разговарано о моделу избора чланова савјета Радио телевизије Црне Горе који је предложен у новом тексту Закона и питању саморегулације медија у Црној Гори. Министар Богдановић је такође информисао и да је израда Акционог плана за имплементацију препорука ЈУФРЕXа, којом координира Министарство културе, у финалној фази.

Било је ријечи и о нападу на новинарку Оливеру Лакић, при чему је министар Богдановић информисао господина Дезиреа да су државне институције Црне Горе, заједно са безбједносним, тужилачким и правосудним органима озбиљно посвећене овом проблему и раде све како би се случај расвијетлио до краја.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?