Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расвијетљени кријумчарење и кривична дјела из области имовинског криминалитета

Објављено: 09.10.2018. 19:30 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су, у наставку активности које су услиједиле након што су царински и полицијски службеници прије четири дана открили 868 пакета непријављених цигарета вриједности скоро 719.000 еура, идентификовали и јуче лишили слободе М.Т. (33) из Суботице, са пребивалиштем у Будви, извршног директора фирме „Белмал“ д.о.о. Котор, због основане сумње да је починио кривично дјело кријумчарење. Он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужиоцу а за исто кривично дјело сумњичи се и наведено правно лице. Сумња се да су М.Т. и фирма „Белмал“ починили наведено кривично дјело на начин што су, као одговорно физичко лице у правном лицу и одговорно правно лице, вршили прикривање неоцарињене робе – поменутих откривених цигарета које су прокријумчарене у пошиљци која је регуларно била пријављена а која је бродом пристигла у Слободну зону Бар. Прегледом пошиљке коју су извршили царински службеници, 05.10.2018. године, је утврђено да се у пошиљци налазе непријављене цигарете бренда „ФМ“ у количини од 868 пакета, док је царинском органу пријављена роба – декоративни намјештај у количини од 258 пакета. Процијењена вриједности непријављених цигарета износи око 718.704 еура. Акција у којој су откривене цигарете је изведена на основу прикупљених обавјештајних података, а реализовали су је службеници Управе царина у сарадњи са полицијским службеницима СКП – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета и у координацији са надлежним тужилаштвом.

Осим овог догађаја, службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче, 08.10.2018. године, лишили слободе два лица због сумње да су починила 15 кривичних дјела из области имовинског криминалитета. Једно лице, Л.Т. (24), осумњичено је да је починило КД разбојничка крађа на начин што је, како се сумња, прије три мјесеца, 06. јула ове године, отуђило секундарне сировине из фирме „Депонија“ а потом гађало каменицама радника обезбјеђења ове фирме који је покушао да га заустави. Друго лице, А.Е. (15), осумњичено је да је починило КД тешка крађа у продуженом трајању чињењем 14 кривичних дјела тешка крађа и то проваљивањем у путничка моторна возила у претходна три мјесеца из којих је, сумња се, отуђивао вриједне ствари и предмете међу којима и новац, сат, златни накит и таблет уређај. Осим наведена два лица која су лишена слободе јуче, службеници ЦБ Подгорица су у периоду од 01. до 05. октобра ове године лишили слободе једно лице које је осумњичено за КД крађа која је извршена у радњи техничке опреме када је отуђен новчаник с новцем, а поднијели су и посебан извјештај надлежном тужиоцу против једног лица осумњиченог за КД тешка крађа у покушају извршеног на начин што је то лице, сумња се, обило возило које се налазило на паркингу једног маркета из којег није отуђило ништа јер је примијећено од стране власника. Лица која су лишена слободе јуче ће бити приведена надлежном тужиоцу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?