Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са амбасадором Вебером: СР Њемачка наставља са подршком Црној Гори на пољу одбране

Објављено: 10.10.2018. 16:45 Аутор: мод
Новоименовани амбасадор СР Њемачке у Црној Гори, Роберт Вебер (Роберт Wебер), боравио је данас у посјети Министарству одбране Црне Горе, током које се састао са министром, мр Предрагом Бошковићем.

Саговорници су истакли садржајну и квалитетну сарадњу двије државе у домену одбране, поготово када је ријеч о заједничком учешћу оружаних снага у међународним мисијама, али и континуираној подршци СР Њемачке значајним пројектима модернизације црногорског сектора одбране.

Бошковић се захвалио на шест лакооклопних возила вриједних више од два милиона еура, донацији Министарства одбране СР Њемачке Војсци Црне Горе. Он је нагласио да ће Црна Гора као најмлађа НАТО чланица наставити да активно подржава политику „отворених врата“, поготово када је ријеч о земљама региона, аспирантима за чланство.

Вебер је, апострофирајући допринос Црне Горе колективном систему безбједности кроз активно учешће припадника Војске у међународним мисијама и операцијама, нагласио да ће СР Њемачка наставити да пружа подршку нашој земљи на пољу одбране.

Саговорници су се сагласили да нови безбједносни изазови захтијевају тијесну сарадњу земаља савезница.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?