Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворена шеста “Фабрика знања” на Универзитету Доња Горица

Објављено: 10.10.2018. 20:51 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke
Традиционални програм Фабрика знања у оквиру фестивала “Отворени дани науке”, којим се ученици основних и средњих школа упознају са свјетским трендовима у информационо-комуникационим технологијама, отпочео је данас на Универзитету Доња Горица.



-Задовољство ми је што имам прилику да вас поздравим испред Министарства науке и отворим Фабрику знања, традиционалну манифестацију која чини неодвојиви дио фестивала Отворени дани науке. Захваљујем компанији ЦомТраде и Универзитету Доња Горица, који помажу у заједничкој мисији промоције науке за друштво, као и афирмишу ИТ технологије и вјештине које су неопходне у савременом свијету, казала је, на отварању манифестације, министарка науке др Сања Дамјановић.

Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 
Сјајан тим који реализује Фабрику знања подсјећа колико је важно да се млади људи у што ранијој доби упознају са информационим технологијама, пробуде креативан дух и крену путем иновативности и данас је стотињак ученика из основних и средњих школа Црне Горе упловило у овај фасцинантни ИТ свијет.
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 


-Глобално друштво захтијева иновације и нова, паметна рјешења, а то је могуће једино ако код младих људи подстакнемо иновативни и предузетнички дух, а што Фабрика знања годинама, на наше велико његује, додала је министарка.

Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 

-Шести пут организујемо Фабрику знања и она је заиста дио имиџа бренда Универзитета Доња Горица, за који стално расте интересовање за упис и све више студената из иностранства жели да студира код нас, казао је ректор Универзитета Доња Горица, проф.др Веселин Вукотић.
На овогодишњој Фабрици знања студенти имају прилику да науче нешто више о концепту Паметних градова и иновативним рјешењима путем „смарт-цитy“ полигона, те активно учествују у богатом едукативном програмима, које воде врхунски ИТ стручњаци из наше земље и региона. Посјетиоци фестивала ће пробати ФацеФилтер, шетати по “потопљеном броду”, ходати на дасци изнад солитера…





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?