Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ивановић на састанку СЕДМ Иницијативе: Црна Гора остаје посвећена јачању одбрамбене сарадње

Објављено: 11.10.2018. 20:11 Аутор: мод
Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, у име министра мр Предрага Бошковића, учествовао је на Састанку министара одбране Југоисточне Европе који се у оквиру Иницијативе министара одбране југоисточне Европе (СЕДМ) одржава у Београду.

На састанку, чији је домаћин министар одбране Републике Србије, Александар Вулин, расправљало се о даљем функционисању ове Иницијативе, са акцентом на проактивно дјеловање на постојеће изазове, ризике и пријетње. 
 
Ивановић је истакао да Црна Гора остаје посвећена јачању одбрамбене сарадње са земљама региона. Он је казао да чланство Црне Горе у најмоћнијем политичко-војном савезу доприноси стабилности региона Југоисточне Европе, те да ће наша земља подржавати политику отворених врата према свим земљама аспирантима за чланство у НАТО. 
 
Ивановић је нагласио потребу блиске сарадње по питању миграционих таласа. Он је казао и да ће Црна Гора, у складу са својим способностима, допринијети међународним напорима да се поштују принципи заштите избјеглица и миграната, посебно у изградњи услова за одржив раст и развој земаља из којих мигранти долазе.

Директор је изразио подршку реализацији СЕДМ пројекта Изградње интегритета. Говорећи о пројекту Женско лидерство у систему одбране, он је истакао да Црна Гора препознаје значај промоције једнаких могућности, те да Министарство одбране Црне Горе посебну пажњу поклања улози жена у безбједносном сектору, уз спровођење политике родне равноправности.

СЕДМ иницијативом тренутно предсједава Република Грчка, а у раду учествују Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грузија, Грчка, Италија, Црне Гора, Румунија, Србија, Словенија, Македонија, Турска, Украјина, САД и Молдавија.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?