Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расвијетљено више кривичних дјела у Подгорици, Цетињу и Бару

Објављено: 11.10.2018. 20:47 Аутор: УП
Службеници ЦБ Бар су, 09. октобра 2018. године, поступајући по пријави оштећене Ф.А, да јој је док је боравила у породичној кући, из новчаника отуђено 500 еура, извршили блокада насеља Шушањ и то приликом истог дана пронашли и лишили слободе Н.Ж. (34) из Републике Србије, за којег се сумња да је починио кривично дјело крађа. Дио новца је пронађен и враћен власници.

Службеници Одсјека за борбу против дроге су јуче, предузимајући мјере и радње у циљу спрјечавања тзв. уличне продаје опојне дроге, а поступајући на основу оперативних података, лишили слободе М.И. (38) из Подгорице, због постојања основане сумње да је починио КД неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Службеници Одсјека су контролисали М.И. који је том приликом одбацио 26 паковања са садржајем материје за коју се сумња да је опојна дрога хероин, док је даљом контролом М.И. пронађено: пет таблета које се налазе на листи опијата, 45 еура за које се сумња да потиче од продаје опојне дроге и три телефона. Полицијски службеници су извршили претрес страна који користи М.И. и том приликом су пронашли и одузели још 44 пвц паковања са садржајем материје за коју се сумња да је опојна дрога хероин и 21 комад муниције. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је М.И. дужи период набављао опојну дрогу у већим количинама, коју је касније препакивао и стављао даље у тзв. уличну продају. Пронађено је укупно 70 пвц паковања са садржајем опојне дроге тежине од око 31 грам.

Службеници ОБ Цетиње су протеклих дана пронашли оружје, муницију, одузели једно возило и пронашли једно отуђено возило. Такође, контролисали су 22 безбједносно интересантна лица од којих је пет санкционисано. Службеници ОБ Цетиње прегледом возила којим је управљао Р.Р. (46) из Цетиња пронашли су и одузели ловачку пушку „Застава” калибра 12 мм и муницију за ову пушку. Прегледом П.Н. (35) из Цетиња, у улици Баја Пивљанина, полицијски службеници су пронашли и одузели нож. Цетињска полиција је извршила претрес стана које користи П.И. (38) из Цетиња, и том приликом пронашла и одузела ловачку пушку „Пиетро Берета“ калибра 12 мм и 68 комада муниције различитог калибра. Полицијски службеници су привремено одузели возило марке „Ауди А8“ којим је управљало безбједносно интересантно лице Б.М. (21) из Улциња, а у којем су претресом пронађени електошокер, силиконска и пластична маска за лице. Такође, полицијски службеници су извршили претрес хангара у кругу бивше фабрике „Ел Обод“ и том приликом пронашли возило марке „ВW Пассат“ на којем су се налазиле отуђене регистарске ознаке другог возила, за које је провјерама утврђено да је отуђено у Сарајеву, а за којим је потрага расписана 2015. године.

Службеници ЦБ Подгорица су дошли до сазнања да је једно лице у угоститељском објекту „Код Нина“ покушало да стави у промет фалсификовану новчаницу од 100 еура. Полицијски службеници су испред овог угоститељског затекли Х.С. (20) из Републике Албаније који је овом новчаницом платио рачун у наведеном објекту. Прегледом лица је пронађена још једна оваква новчаница од 100 еура и једна која је била оригинал. Лице је приведено у службене просторије ради утврђиавња вјеродостојности ових новчаница, након чега је Х.С. предат службеницима Одсјека за сузбијење привредног криминалитета ради даљег поступања. Вјештачењем је утврђено да су ове двије новчанице фалсификоване. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који ће се о квалификацији догађаја изјаснити накнадно.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?