Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан први “Сциенце Схоп” на Економском факултету

Објављено: 12.10.2018. 04:57 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke
На Економском факултету данас је, у оквиру ОДН 2018, одржана радионица о рјешавању конкретних проблема грађана путем студентских радова, коју је водио директор Сциенце Схоп-а из Будимпеште, Андрас Мартони, са Цорвинус Универзитета, заједно са професорицом Мирјаном Куљак, са Економског факултета Универзитета Црне Горе.

Сциенце Схопс омогућавају да се студенти, од дипломаца до докторанада, на научни и стручни начин баве питањима која су од интереса за грађане, непрофитне актере, јавне установе, општине.

Ministarstvo naukeНа Цорвинус Универзитету, сциенце схопс су организовани тако да група студената одговара на питање једног од партнера из заједнице, што им уједно представља и курикуларну (или наставну) обавезу, а завршетак пројекта се у одређеном дијелу бодује при оцјењивању.

Студенти Економског факултета, који је предводила проф. Куљак, представили су Сциенце Схоп “Медитерански врт Горица”. Они су, на почетку овог пројектног задатка, дефинисали истраживачко питање невладине организације Друштво љубитеља парк шуме Горица: Како покрити дио оперативних мјесечних трошкова (плата за особу из обезбјеђења) у зеленој учионици?

Студенти Економског Факултета су, груписани по тимовима, радили на могућим рјешењима и реализовали сљедеће активности: прикупљање могућих солуција/идеја (браинсторминг, бенцхмаркинг), “реалитy цхецк” одабраних идеја, посјету врту, “финанциал цхецк”, представили резултате и идентификовали баријере.

На крају, дефинисани су кораци које је неопходно предузети у наредном периоду како би пројекат био успјешан.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?