Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вјежбе евакуације у ресурсним центрима поводом Међународног дана смањења ризика од катастрофа

Објављено: 12.10.2018. 18:40 Аутор: МУП
Данас су поводом обиљежавања Међународног дана смањења ризика од катастрофа у Црној Гори спроведене вјежбе евакуације лица која бораве у ресурсним центрима у Црној Гори, и то: ресурсном центру „Подгорица“, ресурсном центру „1. Јун“ Подгорица, као и ресурсном центру за слух и говор „Др Перута Ивановић“ у Котору.

MUP


Вјежбе евакуације су организовали и спровели службеници Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, у складу са већ израђеним предузетним плановима заштите и спашавања за ове установе.

Међународни дан смањења ризика од катастрофа 13.октобар, који је утврђен од стране Генералне скупштине УН обиљежава се у циљу подизања свијести грађана о значају изградње друштва које ће имати висок степен отпорности у стањима природних и других катастрофа, гдје је отпорност дефинисана као способност система, заједнице или друштва који су изложени опасностима да се одупру, прилагоде и опораве од ефеката опасности на благовремен и ефикасан начин, путем очувања и обнављања кључних и основних структура и функција.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?