Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изабран најповољнији понуђач за израду анализе стања безбједности информација у информационим системима правосудних институција

Објављено: 12.10.2018. 20:12 Аутор: Министарство правде

Министарство правде је у тендерском поступку за ангажман ИСО сертификационе компаније, са циљем да се изради анализа тренутног стања безбједности информација, као и идентификација, евалуација и класификација ризика за безбједност информација у постојећим информационим системима правосудних институција (процјена рањивости постојећих система) изабрало најповољнијег понуђача конзорцијум фирми Мобес Монте Д.О.О Подгорица и Институт за стандарде и технологије Д.О.О Београд.

Један од циљева Стратегије информационо-комуникационих технологија правосуђа (2016-2020), која је усвојена на сједници Владе Црне Горе од 17. јуна 2016. године, је увођење међународног стандарда ИСО/ИЕЦ 27001 чиме се специфицирају захтјеви за успостављање, примјену, рад, праћење, преиспитивање, одржавање и побољшавање документованог система менаџмента безбједности информација унутар контекста укупних пословних ризика у организацији. Информациона безбједност поред техничких мјера заштите (лозинке, криптовање, права приступа, мрежну безбједност, итд.), обухвата и административне мјере заштите (сигурносне политике, правилнике, процедуре усклађене са законима), као и физичке мјере заштите (видео надзор, заштита просторија, физичка контрола приступа, итд.), али и организационе мјере заштите (подјела дужности и одговорности за безбједност, рад са људским ресурсима и др.).

Институције у којима ће бити имплементиран пројекат су Министарство правде, Секретаријат тужилачког савјета, Основно државну тужилаштво у Бару, Секретаријат судског савјета, Управни суд Црна Горе у Подгорици, Основни суд Бар и Суд за прекршаје у Бару. Пројекат ће трајати шест мјесеци, а обуке ће се спроводити у складу са програмом реализације.

Битно је напоменути да је презентација пројекта била 27.09.2018. године, коме су присуствовали високо руководни кадар институција који су укључени у пројекат, док је прва основна обука за руководиоце и службенике наведених институција, одржана 11.10.2018. године.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?