Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Против четири лица кривичне пријаве због фалсификовања санитарних книжица

Објављено: 12.10.2018. 21:12 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су данас у садејству са службеницима Одсјека сузбијање привредног криминалитета, спроводећи акцију „Књижица“, надлежном тужиоцу поднијели четири кривичне пријаве против четири лица због постаојања основане сумње да су починила 14 кривичних дјела фалсификовање исправе у продуженом трајању. 

Службеници Одсјека су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Котору поднијели кривичне пријаве против: П.Д. из Будве, који је како се сумња за новчану накнаду прибавио двије лажне санитарне књижице, против Б.С. из Будве, за којег се такође сумња да је за новчану накнаду прибавио три лажне санитарне књижице, против П.Ј. из Будве који је, како се сумња, у својству оснивача и овлашћеног заступника правног лица прибавио седам лажних санитарних књижица, као и против Р.М. који је, сумња се, у својству извршног директора правног лица прибавио двије лажне санитарне књижице. 

Наиме, службеницима полиције су достављене санитарне књижице од стране службеника Управе за инспекцијске послове, а које су ти службеници, током августа 2018. године на подручју Општине Будва, вршењем инспекцијског надзора изузели како би се утврдила њихова вјеродостојност. Поступајући по наведеном полицијски службеници су извршили провјере и прикупили потребна обавјештења која указују на сумњу да су предметне санитарне књижице лажне. Након извршених провјера утврђено је да предметне санитарне књижице, које имају утиснуте овјере печатима и штамбиљима здравствених институција и факсимилима љекара, нису урађене и издате од надлежних здравствених институција нити су заведене у протоколима ових институција.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?