Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у Подгорици и Даниловграду реализовала више успјешних активности

Објављено: 12.10.2018. 21:13 Аутор: УП
Службеници Управе полиције – Одјељења безбједности Даниловград су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против припадника једне организоване криминалне групе, В.Р. (32), рођеног у Котору а настањеног у Будви, због основане сумње да је починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Он је, како се сумња, кривично дјело починио у Заводу за извршење кривичних санкција гдје се и налази, на штету затворског полицајца, 21.09.2018. године, на начин што је приликом претреса ћелије у којој борави вербално напао овог службеника ЗИКС-а.

Службеници Центра безбједности Подгорица имали су претходних дана више успјешних активности. Када је у питању откривање и сузбијање тзв. уличне продаје дроге, од шест лица (Ф.Б, Р.Р, Г.Ј, С.Х, Т.М. и С.Ш) су, контролом лица и возила у више насеља у Подгорици, одузели десет паковања хероина, три паковања марихуане и једно паковање кокаина. Ова лица су, сходно изјашњењу тужиоца, процесуирана прекршајном пријавом сходно Закону о спрјечавању злоупотребе дрога. Дрога је пронађена и одузета и од малољетног Д.А. (17), и то три паковања сканка. Д.А. се потраживао и локалном потрагом, те је стога предат службеницима Одсјека за борбу против дроге на даље поступање. Када су у питању потраге – потјернице, лишена су слободе и два лица која су се потраживала, и то Н.С. (35) за којим је била расписана локална потрага и М.У. (34) за којим је била расписана национална потрага од стране полиције. 

Осим наведеног, службеници ЦБ Подгорица су од безбједносно интересантног лица М.Ш. (31) из Подгорице, којег су контролисали, ради провјера одузели блиндирано возило „Ауди А8“, подгоричких регистарских ознака. ЦБ Подгорица је и заједно са Одсјеком и ПЈП извршило и претресе на три локације које користе три лица, Ј.К. (41), Д.Ф. (42) и М.М. (34), којим су пронађени и одузети два комада ватреног оружја – два пиштоља (ЦЗ М70 цал 7,65 мм и ЦЗ цал. 9 мм), 67 грама марихуане, новац у износу од 1.680 еура и возило ВW Голф. О овом догађају је обавијештен надлежни тужилац који ће се накнадно изјаснити о квалификацији дјела.

Одузете материје за које се сумња да су опојне дроге марихуана, марихуана типа сканк, хероин и кокаин, као и оружје и остале ствари и предмети, биће упућени у Форензички центар ради вјештачења. ЦБ Подгорица и друге организационе јединице наставиће са планским активностима на контроли безбједносно интересантних лица, спрјечавању продаје опојних дрога са акцентом на тзв. уличну продају, откривању и одузимању оружја у илегалном посједу и и откривању и спрјечавању свих кривичних дјела. 

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?