Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОДН 2018 - Ревија документарних филмова ђака и студената: Документовање истраживања у Црној Гори

Објављено: 12.10.2018. 23:07 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 
Ревија документарних филмова ђака и студената, које је креирао тим Педагошког центра Црне Горе уз подршку Министарства науке, данас је уприличена у просторијама Националне библиотеке “Радосав Љумовић”.

Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke

Филмовима се ставља акценат на критичко преиспитивање резултата добијених у научним истраживањима из пројеката: Процјена јодног статуса, развој и стандардизација превентивног програма у Црној Гори (Клинички центар Црне Горе, Институт за болести дјеце); Ефекти тјелесног вјежбања на инклузију особа старије доби у друштво (Универзитет Црне Горе, Факултет за спорт, Никшић) и Хеленска демократија и Европа (Центар за хеленске студије).

У препуној сали Народне библиотеке, млади из ОШ “Стефан Митров Љубиша” из Будве и Гимназије ”Нико Роловић” из Бара, имали су прилику да дискутују са ауторкама филмова, али и дају своја виђења на тему ових научна истраживања. Такође, посјетиоци фестивал су се упознали и са кратким филмом Британске интернационалне школе Арцадиа Ацадемy из Котора, те дискутовали са директором Милијом Божовићем о награђеном истраживању: Ублек.

Ревија јеимала за циљ да млади људи пронађу одговоре зашто су научна истраживања важна за друштво и за сваког појединца у њему, те да успостави додатна веза са науком, у смислу повезивања наставних предмета са спроведеним истраживанима и препознавању веза између научних резултата и свакодневног живота.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?