Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у наставку посјете корисницима ИПАРД - у Пријестоници: Подршка резултирала унапређењем производње, отварањем нових радних мјеста и растом извоза

Објављено: 13.10.2018. 18:06 Аутор: мпрр

MPRRMPRR

У наставку посјете предузетницима са подручја Цетиња који су успјешно реализовали инвестиције подржане кроз ИПАРД, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, обишао је данас и погоне за прераду меса, ГОРНИЧ, ЗРНОЖИТ и МИЈАЊА, као и мљекару МИЛМАРЦ.  

Сумирајући утиске након обиласка свих 12 предузетника који су у протеклој години инвестирали укупно 1,55 милиона еура у унапређење прерађивачких капацитета у области винарства, месне и мљечне индустрије, уз бесповратну подршку у износу од око 650 хиљада еура обезбијеђених из ЕУ фондова и националног буџета, потпредсједник је изразио охрабрење постигнутим заједничким резултатима и перспективом даљег развоја привреде у Пријестоници.

MPRRMPRR

„Охрабрен сам резултатима програма подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете на Цетињу. Утисак саопштавам након непосредног увида у свих 12 реализованих пројеката и отворених и партнерских разговора са вриједним предузетницима. Изграђени су нови и осавремењени постојећи капацитети, набављена нова опрема, освојени захтјевни стандарди, отворена нова радна мјеста, увећан обим производње, повећан извоз и освојена нова тржиста“, казао је потпредсједник Владе.

Охрабрујући су и, како је казао, амбициозни планови даљег развоја, који ће, такође, бити подржани значајним бесповратним средствима Владе и издашних европских фондова.

MPRRНа економској мапи Цетиња израстају одрживи и конкуретни привредни субјекти

„Посебно задовољство је што се све ово дешава на Цетињу и што на његовој економској мапи израстају одрживи и конкурентни привредни субјекти“, оцијенио је Симовић.

Овакви резултати су, према ријечима Симовића, примјер и охрабрење за све предузетнике у сектору пољопривреде, и постојеће и све оне који планирају да се баве пољопривредом - као уносним бизнисом“, саопштио је потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја.

Градоначелник Пријестонице Александар Кашћелан посебно је изразио задовољством информацијом да ће у овим погонима бити повећана производња и отворено око 50 нових радних мјеста. “То је најзначајније у овом моменту за развој Цетиња.




ПР Служба Министарства пољопривреде  руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?