Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Покушај силовања расвијетљен за мање од шест сати; осумњичени идентификован, пронађен и лишен слободе

Објављено: 13.10.2018. 22:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су за мање од шест сати ријешили покушај силовања који се догодио јутрос у Бару. Осумњичено лице је идентификовано, пронађено и лишено слободе. Ради се о држављанину Републике Србије, Д.Ђ. (32) из Зајечара, који је, како се сумња на основу досадашњих спроведених активности, побјегао из затвора у Србији и илегално ушао у Црну Гору. Силовање у покушају је извршено на штету осамнаестогодишње дјевојке.

Сумња се да је Д.Ђ, који је имао капуљачу на глави, са леђа пришао 18-тогодишњој дјевојци и уз пријетњу ножем покушао да је примора на сексуални однос у чему није успио јер је дјевојка све вријеме пружала физички отпор и тако задобила посјекотине од ножа у предјелу дланова, а потом је успјела да се отргне и побјегне, након чега је о свему обавијештена полиција.

Догађај је Центру безбједности Бар пријављен јутрос око 04,45 часова. Одмах по пријави, службеници ЦБ Бар су предузели све неопходне активности како би се лице које је покушало силовање идентификовало, лоцирало и лишило слободе. 

Интензивним радом на терену и захваљујући низу оперативно – тактичких мјера и радњи, лице је лишено слободе након мање од шест часова од пријаве догађаја. Он је прво полицијским службеницима на увид дао документа наводно издата од стране једне државе у региону која су гласила на друго име а за која је утврђено да су фалсификована. Након тога утврђен је његов ставарни идентитет, као и то да је, како се сумња, побјегао из затвора у Србији и ишао илегално у Црну Гору.

У току су даље провјере за наведено лице посредством НЦБ Интерпол Подгорица. Он је лишен слободе и уз кривичну пријаву ће бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело силовање у покушају.

Дјевојци је пружена медицинска помоћ због повреда које је задобила док се бранила од лица које је покушало да је силује.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?