Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

„Лоан“: Бар: Седам лица осумњичено за КД зеленаштво

Објављено: 15.10.2018. 20:01 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су у садејству са службеницима Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције данас реализовали акцију „Тиме“ (Тајм) у склопу обавјештајног пројекта „Лоан“ који се односи на спрјечавање и доказивање кривичних дјела зеленаштво, и том приликом лишили слободе шест лица због сумње да су починила кривично дјело зеленаштво. 

Наиме, службеници ЦБ Бар и Одсјека су, 15.10.2018. године, након вишемјесечне акције која се спроводила у оквиру обавјештајног пројекта „Лоан“, лишили слободе Т.Л. (50), О.Л. (45), М.Л. (22), Т.Б. (22), М.Л. (44) и М.И. (24). За ово кривично дјело осумњичен је и Ш.Б. (26) који се налази на на издржавању затворске казне у ЗИКС-у. 

Полиција је извршила више претреса на локацијама које користе наведена лица, као и у просторијама ЗИКС-а у којима борави Ш.Б. Он је, како се сумња, по претходно постигнутом договору са јасно дефинисаним улогама са лицима која су лишена слободе, организовао пласирање новца уз несразмјерну камату на мјесечном нивоу, а који је давао лицима са подручја Општине Бар. Сумња се да су осумњичена њему блиска лица, за његов рачун, на овај начин давала новац на тзв. зеленашку камату док је он организовао и особе које су се бавиле преузимањем добити – камате коју су потом та лица даље предавала поменутим лицима Т.Б. О.Л. Т.Л. и М.Л. 

Приликом претреса одузета је већа количина новца као и документа за која се сумња да потичу из вршења наведеног кривичног дјела. 
О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац. Ка тужиоцу биће иницирано и покретање финансијске истраге против наведених лица. 

Полицијско – тужилачке активности у оквиру обавјештајног пројекта „Лоан“ се настављају. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?