Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора очекује наставак њемачке подршке

Објављено: 15.10.2018. 22:42 Аутор: КЕИ
Црна Гора очекује наставак њемачке подршке реформама на путу према Европској унији, нарочито кад су у питању преговарачке области у које је у наредном периоду потребно уложити додатне напоре, оцијењено је на састанку главног преговарача Александра Дрљевића и амбасадора Њемачке у Подгорици, Роберта Хајнриха Вебера.

Дрљевић је нагласио да приоритет црногорске администрације испуњавање обавеза из поглавља 23 и 24.

“Очекујемо да ускоро закорачимо у нову фазу преговора и добијемо завршна мјерила за ова два поглавља. У том циљу смо посвећени остварењу резултата на терену, посебно на пољу борбе против организованог криминала и корупције”, поручио је он, изразивши очекивање да ће Њемачка препознати напоре Црне Горе на том пољу.

Главни преговарач је упознао амбасадора са спремношћу Црне Горе за отварање поглавља 27 до краја године, наводећи да се нада да ће Њемачка, као и остале државе чланице ЕУ, препознати и вредновати остварене резултате.

Амбасадор Вебер је казао да Црна Гора може да рачуна на наставак њемачке подршке на експертском нивоу, подсјетивши на досадашњу добру сарадњу кроз Тајекс инструмент.

“Црна Гора је препозната као предводник европске интеграције на Западном Балкану и држава која успјешно спроводи реформе”, рекао је Вебер.

Указао је на важност присуства ЕУ у овом региону, како би са земљама Западног Балкана радила на превазилажењу актуелних изазова.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?