Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе због сумње да је имао намјеру да стави у тзв. улични промет 565 паковања са хероином; од још пет лица одузети марихуана, хероин и таблете

Објављено: 16.10.2018. 17:04 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге јуче су, поступајући на основу сумње да је једно лице дужи период стављало у тзв. улични промет опојну дрогу хероин, извршили претресе на двије локације коју користи то лице, П.Р. (48) из Подгорице. Пронађено је и одузето укупно 565 паковања са супстанцом за коју се сумња да је опојна дрога хероин бруто тежине око 283 грама. Осим тога претресима су пронађени и одузети 620 еура и 82 америчка долара за које се сумња да су стечени продајом дроге, вага за прецизно мјерење и таблета бупренорфина.

Претреси су наиме извршени у возилу П.Р, ВW Поло, које је такође одузето, као и стану који је П.Р. користио. Одузета су и два мобилна телефона које је П.Р, сумња се, користио приликом извршења овог кривичног дјела. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да се П.Р. дужи период бавио стављањем у тзв. улични промет опојне дроге хероин, који је набављао у већим количинама, као и да је ово лице имало намјеру да 565 паковања хеорина који су пронађени у његовом возилу и стану такође стави у продају на тзв. уличном нивоу. П.Р. ће уз кривичну пријаву бити приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, због основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Одузета супстанца за коју се сумња да је хероин и остали предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења. 

И Центар безбједности Подгорица имао је успјешне активности на сузбијању тзв. уличне продаје дрога. Интервента јединица и други службеници ЦБ Подгорица су претходних неколико дана вршили контроле лица и возила на подручју Подгорице и код пет лица, Н.В. (20), И.Џ. (38), Н.Р. (19), В.К. (46) и А.Ђ (38), пронашли и одузели укупно једно веће паковање марихуане, три мања паковања марихуане, три паковања хероина, један тзв. џоинт, двије таблете и дигиталну вагу за прецизно мјерење. О одузимању супстанци за које се сумња да су дроге обавијештен је надлежни тужилац. 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?