Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници невладиних организација и јавних институција у теренској посјети приоритној дионици аутопута Бар - Бољаре

Објављено: 16.10.2018. 19:42 Аутор: МСП

Невладина организација НВО Греен Хоме организовала је данас теренску посјету секцији 1 приоритетне дионице аутопута Бар - Бољаре за представнике невладиних организација и јавних институција.

Представници кинеске компаније ЦРБЦ, која изводи радове, упознали су представнике невладиних организација и јавних институција кроз презентације, са пројектом изградње аутопута Бар - Бољаре у кампу извођача (Биоче) и са имплементацијама мјера за спријечавање, смањење или отклањање штетних утицаја по животну средину.

Пројектни координатор НВО Греен Хоме, Милија Чабаркапа, казао је да је посјета организована кроз пројекат цивилног друштва, које заговара друштвено економски развој, подржан од Европске Уније.

"Циљ овог пројекта јесте да се унаприједи законодавни оквир који регулише и стратешку и пројектну процијену утицаја на животну средину и да се јача знање медија када је ова област у питању", рекао је Чабаркапа.

Консултанткиња за заштиту животне средине ЦРБЦ-а, Милица Даковић, је истакла да је у пројекту осим извођача радова битна и улога надзора утицаја на заштиту животне средине те да све институције које су укључене у пројекат доприносе заштити животне средине.

Консултант за заштиту животне средине ЦРБЦ-а, Тадија Шћепановић, упознао је присутне о мјерама превенције, смањења и уклањања штетних утицаја на животну средину кроз управљање отпадом.

Представнике невладиних организација највише је занимао мониторинг утицаја на заштиту животне средине као и мјере превенције, смањења и уклањања штетних утицаја на животну средину кроз управљање отпадом у пракси.













Министарство саобраћаја и поморства 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?