Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Вашингтон: Генерал Дакић на конференцији “Супротстављања насилним екстремистичким организацијама 2018”

Објављено: 17.10.2018. 16:50 Аутор: мод

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић учествује на конференцији “Супротстављања насилним екстремистичким организацијама 2018” (Ц-ВЕО 2018), која се по трећи пут одржава у Вашингтону, САД, на позив предсједавајућег Здруженог Штаба Оружаних снага САД-а, генерала Џозефа Данфорда (Јосепх Ф. Дунфорд).

Конференција је посвећена анализи глобалних пријетњи проузрокованих насилним екстремистичким организацијама, а циљ јој је да ојача напоре стратегијског приступа војног супротстављања тим  организацијама, који је представљен 2017. године.

Током уводног излагања, генерал Данфорд је апострофирао циљеве Конференције који се тичу пријетњи  трансрегионалне природе насилних екстремистичких организација и промоције заједничког приступа ради  ојачавања стратегијског приступа војног супротстављања. На Конференцији је истакнута неопходност партиципирања свих партнерских нација у супротстављању насилним екстремистичким организацијама на регионалном нивоу. Такође, исказана је потреба за сарадњом на стратегијском нивоу, првенствено у размјени научених лекција у тренутним војним активностима и у идентификовању начина  контрибуције.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?