Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак министра Османа Нурковића и шефа Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у Црној Гори Јаап Спреy-а

Објављено: 18.10.2018. 18:26 Аутор: МСП

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић разговарао је данас са шефом канцеларије Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у Црној Гори, Јаап Спреy-ом, о наставку сарадње за актуелне и будуће пројекте у ресору саобраћаја.

У фокусу разговора био је наставак градње аутопута Бар - Бољаре односно друге и треће дионице чијим завршетком би се створили бројни позитвни бенефити за економију Црну Горе, а посебно за сјевер државе.

Министар Нурковић је истакао да би се уз помоћ ЕБРД-а што прије требало кренути са градњом друге дионице од Матешева до Андријевице чијом изградњом би се прва дионоца Смоковац - Увач - Матешево учинила још профитабилнијом, а добар дио саобраћаја би се усмјерио на тај пут.

Завршетак аутопута Бар - Бољаре којим би се Црна Гора боље повезала са Републиком Србијом и добила функционалан пут до Београда у дужини око 350 километара, потенцијални инвеститори би имали мотив за градњу туристичких ризорта што би посебно био револуционаран подвиг за развој економије сјевера Црне Горе.

Ресорни министар је изнио јасно опредијељење за изградњу аутопута и дао оптимистичне прогнозе за давање под концесије аеродроме у Подгорици и Тивту за које постоје интересовање реномираних инвеститора, са мултипликативним ефектима на бруто национални доходак и економију.

Шеф канцеларије (ЕБРД) у Црној Гори, Јаап Спреy, казао је да се радују сарадњи са Црном Гором и да позитивно гледају на улагање у пројекте у области саобраћаја било да је ријеч о аутопуту или аеродромима.

Министарство саобраћаја и поморства

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?