Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak ministra Osmana Nurkovića i šefa Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Jaap Sprey-a

Objavljeno: 18.10.2018. 18:26 Autor: MSP

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković razgovarao je danas sa šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori, Jaap Sprey-om, o nastavku saradnje za aktuelne i buduće projekte u resoru saobraćaja.

U fokusu razgovora bio je nastavak gradnje autoputa Bar - Boljare odnosno druge i treće dionice čijim završetkom bi se stvorili brojni pozitvni benefiti za ekonomiju Crnu Gore, a posebno za sjever države.

Ministar Nurković je istakao da bi se uz pomoć EBRD-a što prije trebalo krenuti sa gradnjom druge dionice od Mateševa do Andrijevice čijom izgradnjom bi se prva dionoca Smokovac - Uvač - Mateševo učinila još profitabilnijom, a dobar dio saobraćaja bi se usmjerio na taj put.

Završetak autoputa Bar - Boljare kojim bi se Crna Gora bolje povezala sa Republikom Srbijom i dobila funkcionalan put do Beograda u dužini oko 350 kilometara, potencijalni investitori bi imali motiv za gradnju turističkih rizorta što bi posebno bio revolucionaran podvig za razvoj ekonomije sjevera Crne Gore.

Resorni ministar je iznio jasno opredijeljenje za izgradnju autoputa i dao optimistične prognoze za davanje pod koncesije aerodrome u Podgorici i Tivtu za koje postoje interesovanje renomiranih investitora, sa multiplikativnim efektima na bruto nacionalni dohodak i ekonomiju.

Šef kancelarije (EBRD) u Crnoj Gori, Jaap Sprey, kazao je da se raduju saradnji sa Crnom Gorom i da pozitivno gledaju na ulaganje u projekte u oblasti saobraćaja bilo da je riječ o autoputu ili aerodromima.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

 

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?