Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НОВА ИНТЕРНЕТСКА ПЛАТФОРМА ЕУ „ПОДСТИЦАЊЕ ГРАНИЧНИХ РЕГИЈА ЕУ“

Објављено: 19.10.2018. 20:29 Аутор: КЕИ
Канцеларија за европске интеграције обавјештава заинтересовану јавност да је Европска комисија, у оквиру ЦНЕТ-ове платформе Футуриум, покренула интернетску платформу Подстицање граничних регија ЕУ (БООСТИНГ ЕУ БОРДЕР РЕГИОНС), као онлајн професионалну мрежу која ће заинтересованим странама и грађанству обезбиједити простор за разговор и размјену идеја о актуелним питањима везаним за спољне границе ЕУ и њиховим могућим рјешењима.

Ово је једна од мјера које су предвиђене Комуникацијом ЕК Подстицање раста и кохезије у граничним регијама ЕУ, усвојеном у септембру 2018, која има за циљ да представи начине на које ЕУ може смањити комплексност, дужину и трошкове прекограничних интеракција и допринијети пружању услуга унутар унутрашњих граница ЕУ. Предложене мјере фокусирају се на јачање конкурентности и кохезије пограничних регија, нарочито адресирајући неке од актуелних правних и административних препрека за несметану прекограничну сарадњу.

Како би се осигурала ефикасност платформе, неопходно је да што већи број заинтересованих страна узме учешће и дијели своја искуства и добре праксе о интеракцији у прекограничним регионима. У том смислу, позивамо све заинтересоване стране да се пријаве путем линка Подстицање граничних регија ЕУ и активно учествују у раду платформе.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?