Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција након извршног директора лишила слободе и власника фирме; осумњичен да је набавио а потом прокријумчарио цигарете вриједне 719.000 еура

Објављено: 19.10.2018. 20:42 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета лишили су слободе још једно лице у вези са случајем кријумчарења цигарета вриједних скоро 719.000 еура, које су откривене прије двије недјеље. Ради се о Н.Ш. (47) из Параћина – Република Србија са пребивалиштем у Будви, власнику фирме „Белмал“ д.о.о. Котор, а он је данас уз посебни извјештај приведен надлежном тужиоцу због основане сумње да је починио кривично дјело кријумчарење. Сумња се да је Н.Ш, у својству власника наведене фирме, вршио набавку и прикривање неоцарињене робе – 868 пакета цигарета вриједности око 718.704 еура, чиме је починио кривично дјело које му се кривичном пријавом – посебним извјештајем ставља на терет.

Кривична пријава против друга два лица – једног физичког и једног правног поднијета је прије десет дана. Наиме, полицијски службеници Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су, подсјећамо, 08.10.2018. године, у наставку активности које су услиједиле након што су царински и полицијски службеници открили 868 пакета непријављених цигарета вриједности скоро 719.000 еура, идентификовали и наведеног дана лишили слободе М.Т. (33) из Суботице, са пребивалиштем у Будви, извршног директора фирме „Белмал“ д.о.о. Котор, због основане сумње да је починио кривично дјело кријумчарење. Он је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу а за исто кривично дјело сумњичи се и наведено правно лице.

Сумња се да су Н.Ш, М.Т. и фирма „Белмал“ починили наведено кривично дјело на начин што су, као одговорна физичка лица у правном лицу и одговорно правно лице, вршили набавку и прикривање неоцарињене робе – поменутих откривених цигарета које су прокријумчарене у пошиљци која је регуларно била пријављена а која је бродом пристигла у Слободну зону Бар. Прегледом пошиљке коју су извршили царински службеници, 05.10.2018. године, је утврђено да се у пошиљци налазе непријављене цигарете бренда „ФМ“ у количини од 868 пакета, док је царинском органу пријављена роба – декоративни намјештај у количини од 258 пакета. Процијењена вриједности непријављених цигарета износи око 718.704 еура.

Акција у којој су откривене цигарете је изведена на основу прикупљених обавјештајних података, а реализовали су је службеници Управе царина у сарадњи са полицијским службеницима СКП – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета и у координацији са надлежним тужилаштвом.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?