Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Два лица лишена слободе због КД убиство у покушају

Објављено: 22.10.2018. 20:55 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у кратком року расвијетлили кривично дјело убиство у покушају које је почињено на штету В.М. (38) из Никшића. Службеници никшићке полиције су слободе лишили Б.Б. (26) и И.Н. (26), оба из Никшића, због постојања основане сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дјело убиство у покушају и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.
Наиме, Дежурна служе ЦБ Никшић је, 20.10.2018. године око 00,00 часова, обавијештена од стране оштећеног В.М. да су на њега из ватреног оружја пуцали Б.Б. и И.Н. у мјесту Драгова Лука у Никшићу. В.М. овом приликом није задобио повреде.
Службеници ЦБ Никшић су одмах након обавјештења извршили блокаду како би пронашли осумњичена лица и изашли на лице мјеста у циљу прикупљања предмета и трагова овог кривичног дјела. Увиђај је извршен по налогу државног тужиоца у ВДТ у Подгорци. Том приликом су пронађене двије пушчане чауре и торбица са документима на име Б.Б.

Брзом и ефикасном активношћу службеника ЦБ Никшић, недуго након извршења кривичног дјела, слободе су лишени Б.Б. И И.Н. О догађају је обавијештен тужилац.

Полицијски службеници су извршили претресе кућа и просторија које користе осумњичена лица.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је након свађе између осумњичених лица са В.М, која је посљедица ранијих несугласица, Б.Б. узео пушку, коју му је претходно додао И.Н, након чега је Б.Б. у правцу оштећеног испалио два пројектила.

Службеници ЦБ Никшић су пронашли и од Б.Б. одузели полуаутоматску пушку за коју се сумња да је коришчћена приликом извршења овог кривичног дјела.

Пушка и остали предмети и трагови који су изузети са лица мјеста биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?