Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Љубљана: Генерал Дакић са министром Ерјавецом и начелником ГШ СВ, генералом Гедером

Објављено: 22.10.2018. 22:23 Аутор: мод
Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић састао се данас у Љубљани са министром одбране Републике Словеније, Карлом Ерјавецом, са начелником Генералштаба Словенске војске, генералмајором Аланом Гедером, те члановима скупштинског тијела задуженог за домен безбједности и одбране.

Генерал Дакић је на састанку са министром Ерјавецом истакао да двије државе на пољу одбране остварују веома интензивну сарадњу. Начелник ГШ ВЦГ се захвалио словеначком министру одбране на подршци, посебно у процесу црногорских евроатлантских интеграција, наглашавајући да су словеначка искуства била немјерљива за Црну Гору у том периоду. 

Ерјавец је истакао да ће Република Словенија наставити да пружа пуну подршку Црној Гори у испуњавању НАТО агенде.

Начелници генералштабова, генерали Гедер и Дакић, сагласили су се да је изузетно значајно што оружане снаге двију држава остварују сарадњу кроз сва три вида војске. Посебно је апострофиран заједнички ангажман на НАТО вјежби „ТРИДЕНТ ЈУНЦТУРЕ“, која се одржава у Норвешкој, али и будуће заједничко учешће у мисији Појачано истурено присуство – еФП (енхацед Форwард Пресенце) у Летонији, које ће бити под командом Канаде.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?