Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нове стипендије Министарства спорта за младе боксере

Објављено: 23.10.2018. 19:14 Аутор: Министарство спорта

Подгорица 23. октобар 2018. године – Министар спорта Никола Јановић приредио је пријем у част боксера Бојане Гојковић и Петра Лијешевића, освајача медаља на недавно одржаном Европском јуниорском првенству у Русији. Пријему су, осим спортиста, присуствовали и предсједник Боксерског савеза Црне Горе, Блажо Шарановић, селектор Бошко Драшковић, као и Никола Ружић, тренер јуниорске репрезентације.

 
Бојана Гојковић освојила је прву медаљу у историји црногорског женског бокса на међународној сцени, и то злато у конкуренцији до 50кг, док се Петар Лијешевић окитио бронзом у средњој категорији, до 75кг. Како је ријеч о првом значајном резултату боксерске репрезентације након дугог низа година, Министар Јановић је истакао да је овај успјех дошао у правом тренутку, када нови Закон о спорту отвара могућност адекватне афирмације младих перспективних спортиста, додатно их мотивишући на нове успјехе у дресу своје репрезентације.

 Ministarstvo sporta

Ову прилику, господин Шарановић, предсједник Боксерског савеза искористио је да истакне значај подршке коју од оснивања Министарство спорта пружа у континуитету и то у много већој мјери него што је то раније рађено. Он је додао да ово несумњиво има утицај на сјајне резултате поводом којих је уприличен и данашњи пријем.

Спортисти Гојковићка и Лијешевић захвалили су се на срдачном пријему и стипендији коју ће примати наредних годину дана, те нагласили да ова подршка за њих представља значајан подстицај за даљи предан рад и нове побједе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?