Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за припрему Нацрта Стратегије за сузбијање недозвољеног посједовања, злоупотребе и трговине малокалибарским и лаким оружјем и муницијом 2019-2025 и Акционог плана

Објављено: 24.10.2018. 15:01 Аутор: МУП
На основу члана 10 став 1 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ, број 41/18), Министарство унутрашњих послова - Директорат за грађанска стања и личне исправе у п у ћ уј е

ЈАВНИ ПОЗИВ

органима, организацијама, удружењима и појединцима да се укључе у поступак припреме Нацрта Стратегије за за сузбијање недозвољеног посједовања, злоупотребе и трговине, малокалибарским и лаким оружјем и муницијом, од 2019. до 2025. године и Акционог плана и доставе своје иницијативе, приједлоге, сугестије и коментаре у писаном или електронском облику на адресу: Министарство унутрашњих послова, Булевар Светог Петра Цетињског, број 22, Подгорица или путем е-маила: секторуп@т-цом.ме.

Консултација заинтересоване јавности траје 15 дана од дана објављивања овог позива.

Програмом рада Владе Црне Горе за 2018. годину, за ИВ квартал, због потребе повећања безбједности, предвиђено је доношење Стратегије за сузбијање недозвољеног посједовања, злоупотребе и трговине, малокалибарским и лаким оружјем и муницијом, од 2019. до 2025. године, с припадајућим Акционим планом, у циљу сузбијања незаконите производње, набавке, посједовања, трговине и кријумчарења малокалибарског и лаког оружја и муниције, као и свих других злоупотреба и негативних појава, у борби против организованог криминала и тероризма. Наиме, у овој области, намеће се потреба дјелотворног и координираног предузимања мјера и активности у складу са смјерницама и одлукама датим у међународним и националним документима.

Спровођењем овог стратешког документа, допринијеће се смањењу количине малокалибарског и лаког оружја и муниције у власништву физичких и правних лица, укључујући војску и полицију, као и спрјечавању његовог ширења, сузбијању незаконитог посједовања, производње и трговине, као и безбједном управљању залихама оружја и муниције, уништавању вишкова, праћењу трансфера наоружања, а створиће се услови за пуну имплементацију обавеза које проистичу из чланства у међународним и регионалним организацијама, чиме ће се допринијети безбједности.
За координацију консултовања заинтересоване јавности задужена је Мира Радовић, начелница у Дирекцији за возаче, возила и оружје.

Министарство унутрашњих послова ће све приспјеле иницијативе, приједлоге, сугестије и коментаре размотрити и узети у обзир приликом сачињавања Нацрта Стратегије за сузбијање недозвољеног посједовања, злоупотребе и трговине, малокалибарским и лаким оружјем и муницијом од 2019. до 2025. године и Акционог плана.

Нацрт Стратегије можете преузети овдје

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?