Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У току реновирања кроз донације САД: школа на Биочу завршена, вртић у Беранама се ради

Објављено: 24.10.2018. 19:39 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Реконстукција школе на Биочу „18. октобар“ је завршена, а радови на вртићу „Радмила Недић“ у Беранама су у току“, рекао је начелник Службе за инвестиције Министарства просвјете Филип Грујић. Како је саопштио, донацијом САД Црној Гори за реконструкцију четири црногорске образовне установе, биће уложено укупно око 550.000 долара. Образовне установе на које се односи донација су, поред двије поменуте, и ОШ “Сутјеска” у Подгорици на којој се ускоро очекују радови, и ОШ “Михаило Жугић” у Пљевљима.

Грујић је нагласио да су радови који су изведени на школи „18. октобар“ на Биочу обухватали: уклањање постојећих и изградњу нових тоалета, изградњу просторије за боравак дјеце предшколског узраста са малом кухињом, замјену свих прозора и подова у фискултурној сали.

Уговор за реновирање ЈПУ "Радмила Недиц", за коју су радови у току, обухватају: комплетно реновирање крова укључујуци нове олуке, замјену прозора, поправке на фасади.

Донација је финансирана од стране команде Сједињених Америцких Држава за Европу (ЕУЦОМ), а реализује се кроз програм помоћи који спроводи канцеларија при амбасади САД у Подгорици.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?