Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Трећи позив у оквиру Интеррег Медитеранског транснационалног програма (МЕД)

Објављено: 25.10.2018. 19:46 Аутор: КЕИ
Обавјештавамо заинтересовану јавност да ће Трећи позив за достављање предлога пројеката у оквиру Интеррег Медитеранског транснационалног програма 2014-2020 (МЕД) бити отворен од 30. октобра 2018. до 31. јануара 2019.

Трећи позив ће се односити на сљедеће области:

1. Плави раст, која се подржава кроз приоритет 1 - иновације, тј. специфични циљ 1.1: повећање транснационалних активности иновацијских кластера и мрежа кључних сектора МЕД подручја. Ова област се односи на плаву енергију, рибарство и аквакултуру, поморски надзор, биотехнологије, и обални и поморски туризам;
2. Заштита и промоција медитеранских природних и културних ресурса, која се подржава кроз приоритет 3 - животна средина, односно специфични циљ 3.1: развој одрживог и одговорног туризма, који ће бити територијално ограничен на острва и слабо насељена подручја; и специфични циљ 3.2: одржавање биодиверзитета и природних екосистема у заштићеним морским подручјима.

Партнери из Црне Горе, као и из осталих земаља корисница ИПА фонда у оквиру МЕД програма, не могу бити водећи партнери на пројектима, већ могу учествовати као активни или придружени партнери.

За подршку у проналажењу партнера, као и за додатне информације о Трећем позиву, можете се обратити црногорској контактној особи за МЕД програм на е-маил адресу: борка.љесковиц@меп.гов.ме. Осим тога, активан је и партнерски форум, за који је потребна регистрација.

Апликациони пакет, и пратећу документацију, као и више детаља о позиву можете преузети овдје.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?