Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дониран комби за превоз ученика у општини Тузи

Објављено: 25.10.2018. 20:53 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Група грађана из дијаспоре САД донирала је комби за превоз ученика сеоских подручја који похађају наставу у ОШ „29. новембар” у Диноши, ОШ “Махмут Лекић” и Гимазију “25. мај” у Тузима. Приликом предаје донације, обратили су се директор Директората за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница Мараш Дукај, директор ОШ „Махмут Лекић“ Реџеп Ђокај и представник Групе грађана дијаспоре САД, Тома Ђољај.

Овим поводом, директор Директората за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница, Мараш Дукај изразио је захвалност групи грађана из дијаспоре САД истакавши да ће комби за превоз ученика из сеоских подручја умногоме олакшати школовање ученицима који похађају школе у Тузима.

“Значајан дио популације Малесије живи у руралним мјестима, и чињеница је да се градски превоз тешко може организовати. Министарство просвјете препознаје овај проблем, не само у овом подручју, већ и у другим општинама. Као што је познато, Министарство рефундира средства за превоз ученика, али такође, константно улажемо напоре како бисмо преко разних донација и сарадње обезбиједили возила за превоз ученика и олакшали школовање дјеци из сеоских подручја. Управо ова донација примјер је такве сарадње”, истакао је Дукај.

PR služba Ministarstva prosvjete

Он је додао да ће Министарство у сарадњи са релевантним институцијама, организацијама и грађанима, наставити са оваквим активностима, и најавио да ће у наредном периоду бити стављена у функцију још три нова возила за превоз ученика РЕ популације у општинама Подгорица, Никшић и Беране, који су донација Фонда за образовање Рома.

Представник групе грађана из дијаспоре САД, Тома Ђољај изразио је задовољство што ће ученицима из села Кршево, Пикаља, Лофка и Сељиште, који похађају наставу у школама у Тузима, бити олакшан долазак и повратак из школе.

“Иницијативу за ову донацију су покренули наши исељеници Нрека Ђољај и Зеф Вучинај који су за кратко вријеме прикупили око 10.000 долара и на тај начин омогућили да нашим мјештанима обезбједимо комби за превоз ученика који је коштао 8.250 еура”, нагласио је Ђољај и захвалио Министарству просвјете на сарадњи.

Директор Школе Реџеп Ђокај захвалио је донатору у име свих школа чијим ће ученицима овај комби бити на услузи, истакавши да ће донација значајно олакшати услове образовања дјеци и њиховим родитељима.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?