Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Подгорици, Никшићу и Бару полиција расвијетлила више кривичних дјела

Објављено: 26.10.2018. 19:51 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, 24. октобра 2018. године, лишили слободе Е.Л. (26) из Косова, настањеног у Подгорици, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда на штету Ф.С. из Подгорице. Он је ово кривично дјело, како се сумња, починио на начин што је 04. октобра 2018. године, у дворишту једне куће физички напао Ф.С. и том приликом му употребом дрвене мотке задао четири ударца у предјелу главе и тијела. С.Ф. је задобио тешке тјелесне повреде у виду фрактуре сљепоочне кости и хематом на глави. Оштећени је хоспитализован. Осумњичени Е.Л. се након извршеног кривичног дјела удаљио у непознатом правцу. Он је јуче уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу.

Осим тога, службеници ЦБ Подгорица су расвијетлили два кривична дјела и то КД крађа у покушају и КД тешка крађа. Наиме, службеници подгоричке полиције су лишили слободе М.Ђ. (41) из Подгорице због основане сумње да је починио КД крађа у покушају. Он је, како се сумња, у вечерњим сатима искористио откључаност улазних врата једне куће и ушао у њену унутрашњост али није отуђио ништа јер је примијећен од стране укућана након чега се удаљио. Надаље, надлежном тужиоцу службеници полиције су поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве у редовном поступку против малољетног А.Е. (15) из Подгорице због основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа. Он је ово кривично дјело, сумња се, починио на начин што је, употребом подесног средства провалио у пмв, односно поломио једно стакло на возилу и из унутрашњости возила отужио алат и музички уређај.

Службеници ЦБ Подгорица – Станице полиције за јавни ред и мир су, у циљу појачане контроле лица а са посебним акцентом на откривање и спрјечавање уличне продаје опојних дрога, пронашли и одузели четири пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, тзв. џоинт и 10 таблета бупренорфина. Контролом лица А.Д. (21), П.Ш. (28), В.М. (30), Р.Д. (38), Д.С. (19), Л.Ђ. (17) и М.Б. (22) су пронађена наведена опојна средства. Након консултација са надлежним тужиоцем против ових лица је поднијета прекршајна пријава због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Надаље, службеници Центра безбједности Никшић су расвијетлили пет кривичних дјела из области имовинских деликата и то три КД тешка крађа и два КД крађа. За ова кривична дјела процесуирана су три лица. Никшићка полиција је поднијела надлежном тужиоцу кривичну пријаву у редовном поступку против С.Б. (29) из Никшића, због основане сумње да је починио три кривична дјела тешка крађа. Сумња се да је једно кривично дјело починио у децембру 2017. године а два у мају 2018. године. Он је, како се сумња, ова кривична дјела починио на штету три женске особе, на начин што им је прилазио са леђа и на дрзак начин им отимао новчанике и торбе у којима су се налазили новац и личне ствари. Такође, уз кривичну пријаву у редовном поступку надлежном тужиоцу је процесуиран Н.М. (20) из Никшића због основане сумње да је починио КД крађа. Он је, сумња се, ово кривично дјело починио на начин што је из једне породичне куће отуђио пиштољ калибра 7,65 мм. Службеници никшићке полиције су расвијетлили и КД крађа које је почињено у септембру 2018. године на штету стране држављанке којом приликом јој је отуђен бицикл као и двије путне торбе. Полиција сумња да је ово кривично дјело починио Г.П. (46) из Никшића. Против њега је поднијета кривична пријава у редовном поступку.

Службеници ЦБ Бар су данас након предузетих мјера и радњи као и вјештачења надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против М.Г. (20) због основане сумње да је починио два кривична дјела, и то изазивање опште опасности и уништење и оштећење туђе ствари на штету ЗИКС-а. Он је, како се сумња, 09.02.2018. године, док се налазио у службеном возилу власништва ЗИКС–а, а које је било паркирано на платоу испред улаза у зграду Основног суда у Бару, искористио непажњу запослених службеника и у унутрашњем дјелу наведеног возила подметнуо пожар на начин сто је упаљачем запалио сједиште након чега су службеници ЗИКС-а локализовали пожар употребом противпожарног апарата. Наведено лице се налази у ЗИКС-у због извршења другог кривичног дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?