Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана обука о изради и примјени комуникацијских књига за дјецу с аутизмом

Објављено: 26.10.2018. 21:08 Аутор: ПР служба

Министарство просвјете и ЈУ Ресурсни центар за образовање и оспособљавање „1. јун” реализовали су 25. и 26. октобра обуку о изради и примјени комуникацијских књига намијењених дјеци са сметњама из спектра аутизма, а циљ је да се наставницима и стручним сарадницима приближи сврха и примјена поменутих књига.

PR služba Ministarstva prosvjete

Обука је намјењена стручним службама, дефектолозима или логопедима школа, као и учитељицама које у одјељењу имају дијете с аутизмом. У обуци су учествовале сљедеће школе: ЈУ ОШ “Саво Пејановић”, ЈУ ОШ “21. мај”, ЈУ ОШ “Сутјеска”, ЈУ ОШ “Милорад Муса Бурзан”, ЈУ ОШ “Вук Караџић”, ЈУ ОШ “Максим Горки”, ЈУ ОШ “Др Драгиша Ивановић”, ЈУ ОШ “Владимир Назор”, ЈУ ОШ “Штамапар Макарије”, ЈУ ОШ “Радојица Перовић” и ЈУ ОШ “Владо Милић” Подгорица, као и ЈУ ОШ “Вук Караџић”, Беране и ЈУ ОШ “Илија Кишић”, Херцег Нови.

PR služba Ministarstva prosvjete

Током обуке обрађене су сљедеће теме: Опис и намјена Комуникацијска књига за дјецу са сметњама из спектра аутизма; Комуникацијске потребе и начини комуникације дјеце с аутизмом у области комуникације; Пракса и како се комуникацијска књига може израдити и користи - начин израде комуникацијске књиге, улога наставника у комуникацији с учеником.

Обука је одржана у ЈУ РЦ ,,1.јун“ у Подгорици, а активности су подржане од стране Канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?