Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Милион еура за научноистраживачке пројекте

Објављено: 14.11.2018. 18:40 Аутор: Министарство науке
У току је Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте, у вриједности од миллион еура, који ће допринијети подизању капацитета научних тимова у Црној Гори, како би се ојачала квалитетна и одржива партнерства која показују потенцијал да интегришу истраживање у доминантне економске покретаче у Црној Гори и израсту у будуц́е центре изврсности.
Подносилац пријаве се мора пријавити на Конкурс у партнерству са још најмање једним партнером, који може бити научноистраживачка установа у иностранству или привредни субјекат из Црне Горе или иностранства, при чему се препоручује мултидисциплинарност предложеног пројекта.
Одобрени пројекти по овом Конкурсу финансираће се на период до двије године, а појединачни грант износи до 100.000 €, односно до 130.000€, уколико се пројектом предвиђа и запошљавање младих истраживача, докторанада и/или постдокторанада
Конкурс је отворен до понедељка, 19. новембра 2018. године.
Контакт особа за Конкурс у Министарству науке: Јелена Шарановић (Е-маил: јелена.сарановиц@мна.гов.ме, Тел. 020/405-315).



Пријаву је потребно доставити на црногорском и енглеском језику.


Потребну документацију можете преузети овдје:

Документација на црногорском језику:




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?