Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Листа кандидата/киња који/е су предложени/е за члана/ицу Радне групе за израду новог Програма спровођења за 2019-2020. Плана активности за постизање родне равноправности

Објављено: 29.10.2018. 16:08 Аутор: ПР служба

 

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ”, број 41/18), Министарство за људска и мањинска права објављује

 

  

Листу кандидата/киња

 који/е су предложени/е за члана/ицу Радне групе за израду новог

Програма спровођења за 2019-2020

Плана активности за постизање родне равноправности

 

 

За кандидате/киње за члана/ицу Радне групе за израду новог Програма спровођења за 2019-2020 Плана активности за постизање родне равноправности, у складу са Јавним позивом објављеним 08. октобра 2018. године, предложени/е су сљедећи/е кандидати/киње:

 

а)     Биљана Зековић, предложена од стране:

1)     НВО „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља” - Подгорица;

2)     НВО „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља”- Бијело Поље;

3)     НВО „Отворени центар „Бона Фиде”” – Пљевља;

4)     НВО „СОС телефон за жене и дјецу жртве насиља” – Улцињ;

5)     НВО „Удружење за развој цивилног друштва”.

 

б)     Митар Радоњић, предложен од стране НВО „Институт за Социјалну и Образовну политику” – Никшић.

 

 

Сви наведени предлози за кандидате достављени су благовремено.

Предлог НВО „Институт за Социјалну и Образовну политику” – Никшић је размотрен и имајући у виду достављену документацију, констатовано је да предлог није уредан и потпун, односно да није у складу са критеријумима из Јавног позива и Уредбе. У достављеној документацији  навендене НВО нијесу на релевантан начин поткријепљени наводи о реализованом пројекту и о искуству кандидата у вези са питањима које нормативно уређује радно тијело. Осим тога, ни дјелатности и циљеви утврђени Статутом ове НВО нијесу у директној вези с питањима које нормативно уређује радно тијело.

 

У складу са чланом 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист ЦГ”, број 41/18), Министарство за људска и мањинска права ће, најкасније 30. октобра 2018. године, донијети одлуку о избору кандидата/киње.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?