Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција заплијенила око 72 килограма сканка; једно лице лишено слободе а за другим се интензивно трага

Објављено: 29.10.2018. 19:30 Аутор: УП
UP

Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности Тузи су, поступајући по оперативним сазнањима, у два одвојена случаја заплијенили око 72 килограма опојне дроге марихуана типа сканк. Једно лице је лишено слободе због постојања основане сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, док се за лицем које је одбацило опојну дрогу интензивно трага.

Наиме, службеници ОГБ Тузи су јуче, 28. октобра 2018. године, поступајући по оперативним сазнањима, покушали да зауставе једно возило без регистарских ознака, које се није зауставило на знак полицијких службеника већ је наставило кретање у правцу Матагужа. Претрагом терена полицијски службеници су пронашли и изузели два одбачена пвц џака у којим се налазило 30 паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, тежине око 30 килограма. Пронађена опојна дрога је предата службеницима Одсјека за борбу против дрога ради даљег поступања. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац. Полиција интензивно трага за лицем које је одбацило ову опојну дрогу.

Такође, службеници ОГБ Тузи су данас, 29. октобра 2018. године, поступајући по оперативним сазнањима, на путном правцу Цијевна – Диноша, зауставили пмв марке „Форд С-МАX“, бјелопољских регистарских ознака, којим је управљао М.Т. (40) из Подгорице. Прегледом возила полицијски службеници су пронашли и одузели два џака у којима се налазило 38 паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, тежине око 42 килограма. Лице, возило и дрога су предати службеницима Одсјека за борбу против дрога на даље поступање. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се М.Т. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојне дроге.

Опојна дрога одузета у оба случаја ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?