Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Највећи инвестициони циклус у образовању посљедњих деценија: Убрзо конкурс за школу у Толошима, преговара се са ЦЕБ-ом око изградње нових вртића

Објављено: 29.10.2018. 19:57 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете
Министар просвјете др Дамир Шеховић данас је, одговарајући на посланичко питанње у вези са планираним инвестицијама у образовну инфрастуктуру, рекао да би конкурс за идејно рјешење за школу у Толошима требало да буде убрзо расписан, а планирана површина овог објекта је око 5.000 м2. Истакао је и да се преговара са Банком за развој Савјета Европе о продужењу кредитног аранжмана за нови циклус изградње предшколских установа. Како је рекао, захваљујући таквом опредјелјенју Министарства и Владе, „свједочимо могуће највећем инвестиционом циклусу који се односи на образовну инфраструктуру последњих деценија“.

Министар је тако подсјетио и да је израда пројектне документације за вртић у Блоку ВИ је у завршној фази, након чега ће се расписати тендер за одабир извођача радова. „Влада је откупила и земљиште за изградњу новог вртића и основне школе у захвату ДУП-а „Радоје Дакић“, вриједности од преко 3 милиона еура, па је за 2019. годину планиран почетак активности на изградњи такође вишемилионских пројеката – новог вртића, могуће и школе, односно израда пројектне документације“, рекао је министар.

Шеховић је закључио са информацијом да је планирана изградња нове основне школе у насељу Карабушко поље. Како је рекао, у току су активности на рјешавању имовинско-правних односа мјештана са Главним градом и општином Тузи, како би се могло приступити изради пројектне документације за ову такође вишемилионску инвестицију.

Након отварања вртића у насељу Загорич крајем 2016. године, у који је уложено 1,2 милиона еура, а недавно и вртића на Старом Аеродрому, вриједног близу 3 милиона еура, у току је и изградња вртића у Тузима вриједности око 1,5 милиона еура. Осим тога, у постојећи објекат ЈУ Гимназија „Слободан Шкеровић“ током љетњег распуста ове године је уложено око 1,3 милиона еура, чиме су створени одлични услови за боравак и рад. Ипак, како је мнистар поручио, независно од тога Министарство просвјете анализира потребу изградње нове гимназије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?