Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Зенка-Куртези: Путем потврђене добросусједске сарадње

Објављено: 29.10.2018. 22:30 Аутор: ПР служба

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка састао се са  амбасадором Републике Албаније у Црној Гори, Њ.Е. Ридием Куртезијем. Током састанка је констатовано да односи између Црне Горе и Републике Албаније представљају позитиван примјер добросусједске и пријатељске сарадње двије државе у региону.

Министар Зенка је честитао новом амбасадору Куртезију на функцији и упознао га са радом Министарства за људска и мањинска права. 

Он је изразио задовољство овим сусретом и истакао да је то још један показатељ континуираних улагања у развој добросусједских односа и пријатељске сарадње Црне Горе и Албаније.  Зенка је саопштио да је један од главних приоритета и Црне Горе и Албаније чланство у Европској унији, те да су обје државе као лидери у региону, спремне подјелити искуства у процесу приступања ЕУ као и употребити, на што квалитетнији начин, средстава из претприступних фондова. У контексту досадашњег тока европских интеграција двије државе, саговорници су се сагласили да Европска унија остаје најбољи оквир за успјешан наставак реформи, достизање стандарда, због чега је потребно појачати напоре на путу европских интеграција.

Током састанка је истакнут и значај мањина за међусобну сарадњу Црне Горе и Албаније, док је сарадња двију држава на различитим пољима оцијењена као успјешна. Као потврда пријатељских односа двију држава и нераскидивих веза народа, јесте и недавно одржана заједничка сједница Влада Црне Горе и Републике Албаније која је позитиван модел сарадње у свим областима.

 Саговорници су размијенили мишљења о актуелним регионалним питањима и заједничкој сарадњи Црне Горе и Албаније и истакли да овај сусрет отвара нова поглавља сарадње двије земље и указује на значај јачег повезивања и налажења заједничких одговора на актуелне изазове.

На крају, Њ.Е. Куртези је изразио спремност и добру вољу за даљу заједничку сарадњу и захвалио на добродошлици, истакавши да Црна Гора и Албанија, као позитивни примјери, морају наставити интензивну и отворену сарадњу као европске земље, јер је то једини и прави пут заједничке сигурности наших грађана.

Министарство за људска и мањинска права


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?