Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Приједлози за додјелу награде „Октоих“ подносе се до 5. новембра

Објављено: 30.10.2018. 14:15 Аутор: ПР служба

Конкурс за додјелу Државне награде „Октоих“ за 2018. годину, који је расписало Министарство просвјете, отворен је до 5. новембра.

Државна награда „Октоих“ додјељује се грађанину Црне Горе или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе, за остварене изузетне резултате у области васпитања и образовања, као и ученичког и студентског стандарда.

Приједлози се подносе жирију за додјелу Државне награде „Октоих“, Министарство просвјете, Ул. Вака Ђуровића б.б. Подгорица. Предлагач је дужан да уз приједлог достави и писане доказе за његово образложење. Приједлози који не буду достављени жирију у назначеном року, неће се разматрати.

Награда се додјељује од 1970. године. У једној години могу се додијелити највише три „Октоих” награде, а до сада је добило 129 појединаца и 64 установе.

Добитници овог престижног признања за прошлу годину су Основна школа „Алекса Ђилас Бећо“ из Мојковца, редовни професор Економског факултета Универзитета Црне Горе Божо Михаиловић и професорица математике у подгоричкој Гимназији “Слободан Шкеровић” Снежана Делић.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?