Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Полиција за један дан расвијетлила подметање пожара на два возила; осумњичени лишен слободе

Објављено: 30.10.2018. 15:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, након предузетих оперативних мјера и радњи, у кратком року, односно за један дан, расвијетлили подметање пожара на два возила у Никшићу и том приликом лишили слободе Џ.М. (48) из Сједињених Америчких Држава, због основане сумње да је починио кривично дјело уништење и оштећење туђе ствари за које се гоњење предузима по службеној дужности. Он је приведен надлежном тужиоцу уз кривичну пријаву.

Наиме, никшићка полиција је 29. октобра 2018. године око 20,30 часова лишила слободе Џ.М. због сумње да је 28. октобра 2018. године око 04,50 часова у насељу Милочани подметнуо пожар на два путничка моторна возила, у власништву М.Б. (59) из Никшића и његове ћерке Ј.Б, која су била паркирана у гаражи у непосредној близини породичне куће оштећених лица. Он је, сумња се, ово кривично дјело починио на начин што је употребом запаљиве течности полио наведена возила и отвореним пламеном изазвао пожар.

Полицијски службеници су одмах након запримљене пријаве изашли на лице мјеста и о догађају обавијестили надлежног тужиоца. Полиција је извршила увиђај лица мјеста у присуству вјештака за пожаре, експлозије и хаварије. Током вршења увиђаја утврђено је да је пожар на путничким моторним возилима марки „Ренаулт Мегане“ и „Форд Фусион" подметнут, а са лица места изузето је више материјалних трагова који су упућени у Форензички центар ради вјештачења. Усљед дејства пожара возила су у потпуности уништена док је на објекту наступила материјална штета.

Сумња се да је Џ.М. ово кривично дјело починио због несугласица са породицом Б. Он је, како се сумња, ово кривично дјело детаљно планирао и припремао. Томе у прилог иде чињеница његовог покушаја обезбјеђивања алибија, на начин што је 26. октобра напустио територију Црне Горе на једном граничном прелазу са Босном и Херцеговином, да би 29. октобра покушао да уђе у Црну Гору на исти гранични прелаз, којом приликом је заустављен од стране граничне полиције и спроведен у ЦБ Никшић. Криминалистичком обрадом полицијски службеници су дошли до сумње да је Џ.М. након што је изашао из Црне Горе недуго затим илегално ушао у Црну Гору, па је након извршеног кривичног дјела опет илегално напустио територију Црне Горе.

Након довођења у службене просторије Џ.М. је одведен у Општу болницу Никшић гдје су му констатоване повреде у предјелу руку и главе у виду опекотина а које по времену настанка одговарају времену извршења кривичног дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?