Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Реализоване двије екстрадиције

Објављено: 30.10.2018. 15:02 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – НЦБ Интерпол Подгорица су у садејству са службеницима Посебне јединице полиције реализовали екстрадицију из Црне Горе у Руску Федерацију Д.Д. (44) који се потражује по међународној потјернци НЦБ Интерпол Москва ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против њега због кривичног дјела превара већег обима. Он је ово кривично дјело починио, како се сумња, на начин што је у својству извршног директора Кошаркашког савеза Руске Федерације, користећи свој положај, на превару отуђио 1.215.418 рубаља које припадају овом Савезу. Д.Д. је, сумња се, по претходном договору са руководством Савеза, основао неколико компанија и потписивао фиктивне уговоре склопљене између ових лица и Савеза а који су се односили на пружање услуга. Сходно условима из уговора, у периоду 17.02.2014. до 22.07.2015. године, Кошаркашки савзе Русије је пренио новац у износу од 44.038.651 рубаља на рачун наведених компанија, иако услуге нису биле пружене. Д.Д. и његови саучесници су, како се сумња, отуђени новац потрошили.

Надаље, службеници НЦБ Интерпол су реализовали екстрадицију из Босне и Херцеговине у Црну Гору лица Дарко Дуловић (28), држављанина Републике Србије, који се потраживао по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица ради издржавања казне затвора у трајању од двије године и шест мјесеци на коју је осуђен пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу због кривичног дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?