Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Размјена искустава у области туризма између Црне Горе и Републике Словеније као важан аспект будуће сарадње

Објављено: 30.10.2018. 19:27 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Словеначка искуства у туризму, посебно у дијелу руралног туризма, дигиталних платформи и регулисања приватног смјештаја, веома су корисна за развој ове привредне гране у Црној Гори, истакнуто је на састанку представника ресорних институција двије земље у Љубљани.

Делегација Министарства одрживог развоја и туризма Црне Горе коју су чинили државни секретар Дамир Давидовић и генерална директорка Оливера Брајовић и делегације Министарства економског развоја и технологије Републике Словеније коју је предводила државна секретарка Ева Штравс Подлогар, разговарали су и о најоптималнијем законодавном оквиру.

Представници Словеначке делегације су говорили о својим искуствма на путу унапређења у сектору туирзма, Стратегији за одрживи раст туризма у Словенији у периоду 2017-2021, те конкретно о темељним условима за развој туризма који су тим актом постављени.

Препознавши позитивна искуства словеначких колега у сектору туризма, али и напоре које ресорно Министарство у Црној Гори улаже у унапређење у овом сектору, те конкретно у креирање туристичког производа закључено је да има довољно простора за будућу сарадњу. Договорено је у начелу да ће се у наредном периоду радити на размјени искустава те пружање помоћи кроз ТАИЕX и друге моделе подршке и то у области законодавног оквира, али и припреме стратешких смјерница за појединачне облике туризма гдје посебно мјесто има рурални туризам који је у Словенији на веома завидном нивоу развоја.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?