Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Злато за Сашу Вујошевића: припадник САЈ-а освојио прво мјесто на такмичењу у Босни и Херцеговини

Објављено: 31.10.2018. 15:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције настављају са постизањм значајних спортских резултата.

Припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) Саша Вујошевић освојио је прво мјесто на Државном првенству Босне и Херцеговине у практичном стрељаштву (категорија - продукција) које је одржано 28.10.2018. године у Сарајеву.

Освајањем првог мјеста на овом међународном такмичењу, у јакој кокнуренцији од преко 50 такмичара, вођа групе у САЈ-у Саша Вујошевић потврдио је да је један од најуспјешнијих такмичара у овом спорту не само у региону него и шире.

Поред освајања злата на овом такмичењу у 2018. години, Вујошевић је учествовао на више домаћих и међународних такмичења у практичном стрељаштву на којима се такмичио као члан националног тима и репрезентовао Специјалну антитерористичку јединицу. Од постигнутих резултата издвајамо освајање првог мјеста на Државном првенству Црне Горе, другог мјеста на Државном првенству Србије, трећег мјеста на међународном Опен Делта Купу одржаном у Београду, као и трећег мјеста на међународном „Хорнед Випер Цупу“ ИПСЦ левел ИИИ такмичењу одржаном у Инђији.

Практично стрељаштво је динамичан стрељачки спорт у којем се користи бојева муниција. Како доприноси безбједнијем руковању оружјем као и бољој брзини и већој прецизности при гађању - у покрету и из различитих положаја и позиција, многе специјалне полицијске јединице интегришу одређене елементе овог спорта у процесе захтјевног обучавања њихових припадника. Због примјенљивости практичног стрељаштва у систем ватрене обуке специјалаца, Саша Вујошевић је своја искуства и знања стицана на многим такмичењима као и током припрема за такмичења преносио на остале припаднике САЈ-а током извођења различитих типова борбених гађања.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?