Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Акција превентивних прегледа у Беранама

Објављено: 26.10.2018. 21:18 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством здравља и Домом здравља – Беране, организовало је 26.10.2018.године, превентивне здравствене прегледе за припаднике/це ромске и египћанске популације.

Министарство за људска и мањинска права у склопу својих редовних активности у сарадњи са Министарством здравља и Домовима здравља Црне Горе, у Дому здравља Беране, организовало је прегледе за 25 припадница  ромске и египћанске популације. Преглед је обухватио преглед код љекара опште праксе, анализу шећера у крви, мјерење крвног притиска, снимање плућа и гинеколошки преглед.

Поменута активност имала је за циљ подизање свијести о значају правовремених и редовних прегледа припадница рањивих група у нашем друштву, али и да укаже на важност превенције здравља и стекне навика да се редовно посјечују здраствене установе.

Представници Министарства за људска и мањинска права разговарали су такође са учесницима превентивних прегледа о њиховим потешкоћама и проблемима са којима се они суочавају, и исказали спремност да ће и убудуће организовати овакве и сличне акције.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?