Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у писму ВДТ Станковићу поводом Дана тужилаца: наша јасна визија изградила је и оснажила институције као темеље правне државе


Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је поводом Дана тужилаца Црне Горе да на том плану региструјемо маркантне примјере и у доношењу и у примјени закона који нам указују да је наша јасна визија изградила и оснажила институције као темеље правне државе те да нам Државно тужилаштво заједно са осталим демократским институцијама и легислативом ослоњеном на европску правну тековину, показује одлучност да обезбједимо заштиту грађанина и Државе.

„Још крајем XИX и у првим годинама XX вијека сазријевала је правна и демократска потреба Црногораца, да уреде своју државу кроз први Устав и подјелу власти, као императиве политичког и културног уздизања цјелокупног друштва. Као логичан и вишедеценијски слијед таквог опредјелјенја, већ између два свјетска рата, образована су и прва државна тужилаштва – ступањем на снагу Закона о државном тужилаштву 1. новембра 1934. године. Од тада до данас на овом плану региструјемо маркантне примјере и у доношењу и у примјени закона, а они нам указују да је наша јасна визија изградила и оснажила институције као темеље правне државе. ... Налазимо се у деветој деценији постојања Државног тужилаштва као јединственог органа, које нам заједно са осталим демократским институцијама и легислативом ослоњеном на европску правну тековину, показује одлучност да обезбједимо заштиту грађанина и Државе“ – наводи се у писму предсједника Владе Душка Марковића упућеном врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу.

Захваливши се на позиву на сјутрашњу свечаност поводом Дана тужилаца којој, због раније преузетих обавеза не може да присуствује, премијер Марковић је изразио увјерење да ће сви органи у складу са својом надлежношћу наставити да доприносе Држави.

„Овај процес прати и одговорност свих нас за повјерење које нам је указано. То је, уосталом, и наша Уставна и морална обавеза. Због тога сам увјерен сам да ћемо, свако у својој надлежности, наставити да доприносимо нашој заједничкој, праведној и безбједној кући – Црној Гори“ – стоји у писму премијера Душка Марковића упућеном врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу поводом сјутрашњег Дана тужилаца.

СЛЗУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?