Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Једно лице лишено слободе; два лица екстрадирана

Објављено: 01.11.2018. 16:33 Аутор: УП
Једно лице које се потраживало по нашој међународној потјерници лишено је слободе у Луксембургу, док су службеници НЦБ Интерпол Подгорица реализовали двије екстрадиције осуђених лица.

На основу међународне потјернице коју је расписао НЦБ Интерпол Подгорица у Луксембургу је лишен слободе Елвис Аговић (23) из Берана. Он се потражује ради издржавања казне затвора затвора у трајању од три године и шест мјесеци на коју је осуђен пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу због кривичног дјела убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Аговић је 20. маја 2017. године у Беранама, како је пресуђено ово кривично дјело починио на штету Н.Ј, на начин што је употребом пиштоља марке „ЦЗ М57“ калибра 7,62 који је држао у илегалном посједу, у правцу оштећеног испалио више метака. Н.Ј. је том приликом задобио више повреда.

Такође, службеници НЦБ Интерпол Подгорца су у садејству са службеницима Посебне јединице полиције реализовали екстрадицију из Црне Горе у Белгију лица Роденс Леша (29) из Републике Албаније, који се потраживао по међународној потјерници правосудних органа Белгије ради издржавања казне затвора у трајању од четири године због кривичног дјела учествовање у криминалној организацији и тешка крађа.

Надаље, службеници НЦБ Интерпол Подгорица су, у садејству са службеницима ПЈП, реализовали и екстрадицију из Црне Горе у Косово, лица Арђенд Добрај (27), држављанина Косова, који се потраживао ради издржавања преостале казне затвора у трајању од осам мјесеци због кривичног дјела разбојништво.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?