Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници америчке обалске страже задовољни безбједношћу црногорских лука и пловила

Објављено: 01.11.2018. 20:16 Аутор: МСП

Представници америчке обалске страже (УСА ЦОАСТ ГУАРД) су у склопу америчко-црногорског Међународног програма безбједности у периоду од 29. октобра до 1. новембра 2018. године за представнике црногорске државне и лучке администрације одржали тренинг који је имао за циљ додатно унапрјеђење знања наших стручних кадрова који је директно задужен за примјену ИСПС кода (Међународни Правилник о безбједности бродова и лука). У оквиру посјете, УСА Цоаст Гуард је посјетила Луку Котор, Луку Бар и Порт оф Адриа.

Делегацију америчке обалске страже и Амбасаде САД-а у Црној Гори, данас је примио и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић, заједно са генералним директорима за поморску привреду и поморски саобраћај. Представници УСА Цоаст Гуарда су истакли да је постигнут напредак у унапријеђењу безбједности црногорских лука и да је евидентно да и приликом планирања инвестиција у лукама, водимо рачуна да развој лука и њихових потреба у перспективи кореспондира са безбједносним стандардима у складу са ИСПС кодом.

Договорен је наставак сарадње, за који је обострано констатовано да је изузетно користан и да је такође у значајној мјери допринио подизању нивоа безбједности у нашим лукама, посебно кроз препоруке које је у претходном периоду америчка Обалска стража давала након посјета, а у односу на стандарде у лукама.


ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?