Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у четири града одузела оружје, муницију и дрогу и расвијетлила имовинске деликте и фалсификовање исправе

Објављено: 05.11.2018. 20:55 Аутор: УП
Службеници ОБ Улцињ су, поступајући по пријави Т.Р. (41) из Улциња, лишили слободе Ј.Р. (46) из Улциња, због сумнње да је починио кривично дјело насилије у породици или породичној заједници, које је , сумња се, починио на штету своје супруге Т.Р. и њихове дјеце. Криминалистиичком обрадом дошло се до сумње да Ј.П. посједује оружје у легалном и илегалном посједу. Поступајући по наредби судије за истрагу Основног суда у Улцињу полицијски службеници су извршили претрес стана и других просторија које користи осумњичени, којом приликом су пронашли и одузели: аутоматску пушку са оквиром у којем је било 26 метака, 107 метака од аутоматске пушке цал. 7,62мм, метак од ловачке пушке и двије испаљење чауре цал. 7,62мм. Осумњичени је претходно полицијским службеницима предао ловачку пушку „Францхи“ цал 12ГАx3 за коју посједује важећи оружни лист. Против Ј.Р. је поднијета и кривична пријава због кривичног дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Службеници ОБ Котор су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а поступајући по наредби судије за истрагу Основног суда у Котору, извршили претрес стана и других просторија које користи П.М. из Котора. Которска полиција је том приликом пронашла и одузела пиштољ марке „ББ Радом Вис“ у којем се налазио метак у цијеви, док се у оквиру пиштоља налазило пет метака. Против П.М. је надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, службебници Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службенициам ЦБ Херцег Нови, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања злоупотребе опојних дрога као и проналажења оружја у илегалном посједу, извршили претрес стана и других просторија које користи Г.Б. (24) из Херцег Новог. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели три пвц кесице са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 68 грама, а која је, како се сумња, била намијењена даљој продаји. Даљим претресом, у кућишту рачунара је пронађен револвер са четири метка, од којих се један налазио у револверу. О догађају је обавијештен надлежни тужилац који је наложио да се Г.Б. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио КД неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Такође, службеници ЦБ Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили три кривична дјела и то два КД крађа и КД фалсификовање исправе. Наиме, подгоричка полција је лишила слободе С.Ц. (22) из Подгорице због основане сумње да је починио два кривична дјела крађа на штету П.Ч. и Министарства пољопривреде и руралног развоја. Он је КД крађа на штету П.Ч. починио, како се сумња, 30. октобра, на начин што је из возила оштећеног отуђио торбицу у којој је било 2.000 еура и лична документа. Друго кривично дјело, С.Ц. је, сумња се, починио на начин што је ушао у возило које припада Министарству пољопривреде и руралног развоја и извршио преметачину, а из којег није отуђио ништа. Надаље, службеници ЦБ Подгорица су против З.М. (34) надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дјело фалсификовање исправе. Приликом саобраћајне контроле возила марке „Пеугеот 206“, којим је управљао З.М, полицијски службеници су утврдили да се на наведеном возилу налазе регистарске ознаке које припадају другом возилу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?