Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: На ГП Божај пронађено и одузето око 18,7 килограма сканка; два лица лишена слободе

Објављено: 05.11.2018. 20:57 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Тузи су у сарадњи са службеницима Управе царина – Царинске испоставе Божај, на Граничном прелазу Божај, пресјекли још један ланац кријумчарења опојних дрога из Републике Албаније у Црну Гору, којом приликом су заплијенили око 18,7 килограма опојне дроге марихуана типа сканк. Полиција је два лица лишила слободе.

Наиме, службеници ОГБ Тузи и службеници ЦИ Божај су, 02. новембра 2018. године, на улазу у Црну Гору, контролисали пмв њемачких регистарских ознака којим је управљао Е.М. (34), док се на сувозачевом мјесту налазила Д.Ш. (31), обоје држављани Литваније. Детаљном граничном контролом, уз употребу уређаја „бустер“ и видеоскопа, као и уз ангажовање полицијских службених паса за откривање опојних дрога, у задњем бранику возила и у још једном специјално израђеном бункеру, пронађена су и одузета укупно 33 пвц паковања са садржејем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканка, укупне тежине 18.771 грама.

Лица, возила и опојна дрога предати су полицијским службеницима Одсјека за борбу против дроге на даље поступање.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Е.М. и Д.Ш. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Опојна дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?