Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Хелсинки - премијери Марковић и Сипила: Финска снажно подржава интеграцију ЦГ у ЕУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједници влада Црне Горе и Финске Душко Марковић и Јуха Сипила (Сипилä) сагласили су се на радном састанку одржаном у Хелсинкију да је Црна Гора остварила снажан напредак у процесу европске интеграције те да у наставку процеса има пуну подршку Финске која у другој половини наредне године преузима предсједавање Унијом.

Премијер Марковић је поздравио приступ напретка заснован на индивидуалном достизању вриједности за чланство у Европској унији и додао да уз подршку Финске очекује подршку и других нордијских земаља.

Предсједник Владе Финске је оцијенио да је наша земља остварила у протеклих десет година значајан напредак уз констатацију да је у Црној Гори урађен најбољи посао у нашем региону што се, како је рекао, јасно види. Премијер Сипила је исказао став своје владе да је Црна Гора добродошла у Европску унију након што буде достигла потребне стандарде.

Премијер Марковић информисао је домаћина о свеобухватним економским реформама које је Влада Црне Горе предузела са циљем финансијске консолидације као и са бројним развојним пројектима који се реализују у нашој земљи са циљем подизања животног стандарда грађана и вишег квалитета живота.

Предсједник Владе Финске је констатовао да је Црна Гора сада веома атрактивно тржиште за инвестиције док је премијер Марковић оцијенио да је демократска и развојна трансформација наше земље очигледна, посебно након учлањења Црне Горе у НАТО и значајног напретка у контексту придруживања Европској унији.

На састанку је договорено иницирање сарадње Универзитета у Хелсинкију и Универзитета Црне Горе као и привредних комора.



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?