Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у три града одузела оружје и муницију; лишена слободе лица која су се потраживала због насилничког понашања

Објављено: 06.11.2018. 21:00 Аутор: УП
Службеници Центра безбједности Бар су, предузимајући активности у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица и њим блиских лица, извршили претрес стана и других просторије које користи Е.С. (33) из Бијелог Поља са привременим боравком у Бару. Полиција је приликом претреса пронашла и одузела карабин М48 цал. 8x57 са 22 комада муниције цал. 7,9мм, стартни пиштољ марке „Блоw” цал. 9мм као и ваздушну пушку марке „Qватро 85” у илегалном посједу. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против Е.С. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Службеници Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, пронашли и одузели три пиштоља, од којих су два била у илегалном посједу, као и муницију. Наиме, поступајући на основу оперативних сазнања, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу, полицијски службеници су извршили престрес куће и других просторија које користи Ж.Ј. (63) из Никшића. Том приликом никшићка полиција је у непосредној близини куће пронашла и одузела пиштољ марке „Црвена Застава“ М-57 цал. 7,62мм са оквиром у којем се налазило девет метака. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац којем је ово лице спроведено на даље поступање. Тужилац ће се о квалификацији дјела које се односи на одузето оружје изјаснити након вјештачења у Форензичком центру. Такође, службеници ЦБ Никшић су, поступајући по пријави С.Ш. (76) из Никшића, да га је у његовом стану физички напао даљи сродник Ч.Ј. из Никшића, након чега му је из породичне куће узео пиштољ и удаљио се из његовог стана, извршили блокаду града и зауставили возилом марке „ВW Пассат“ којим је управљао Ч.Ј. Прегледом возила полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ марке „ЦЗ“ М70 цал. 7,65мм и метак. Полицијски службеници су у кући коју користи С.Ш. пронашли и одузели пиштољ марке „Збројевка“ цал. 7,65мм са два оквира док се у једном од њих налазила четири метка, у илегалном посједу, 10 комада пиштољске муниције калибра 9мм, пиштољски метак калибра 7,62 мм као и оружни лист за пиштољ марке „ЦЗ“ М70, калибра 7,65 мм на име С.Ш. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против С.Ш. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници, док ће се у односу на пронађено оружје и муницију накнадно изјаснити, односно након вјештачења у Форензичком центру.

Надаље, службеници ОБ Цетиње су данас, 06. новембра 2018. године, поступајући на основу оперативних информација, лишили слободе безбједносно интересантна лица Ђ.М. (48) и Р.М. (46) оба из Цетиња, која су се потраживала због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело насилничко понашање на штету безбједносно интересантног лица Д.Н. (25) из Цетиња. Они су, како се сумња, са М.Р. (29) из Цетиња, 07. септембра 2018. године, физички напали оштећеног наносећи му лаке тјелесне повреде, након чега су се удаљили са лица мјеста. Ова лица ће бити приведена надлежном судији за истрагу ради даљег поступања.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?